Besöket

Döda fallet är ett naturreservat. I området finns också en servering och Sveriges största vridläktare!

Karta över naturreservatet och området i Döda fallet

På Länsstyrelsernas webbplats "Reservatskartan" finns en bra karta över Döda fallets naturreservat och de vandringsleder och rastplatser som finns i området.

Karta över Döda fallets naturreservat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Döda fallet finns också på Naturkartan: Döda fallet — Naturkartan Länk till annan webbplats.

Besöksscentrum Geopark Indalsälven

Döda fallet är också besökscentrum för Geopark Indalsälven. Besökscentrat ligger i bottenvåningen av serveringen. Där kan man få mer information om geoparken och och tips på andra saker att se och göra i Ragundadalen.

Döda fallet (geoparkindalsalven.se) Länk till annan webbplats.

Avgifter och entré

Naturvårdsverket (Svenska Nature Reserve Board) välkomnar alla besökare till reservaten de förvaltar, vilka är gratis att besöka.

Döda fallets naturreservat erbjuder stora möjligheter för besökare, skolor, grupper, specialiserade intressegrupper för att uppleva vilda djur och lära sig mer om naturskydd, med fina gångstigar och skyltar att läsa på om naturreservatet.

Om du vill stödja vårt område är vi naturligtvis tacksamma för donationer av något belopp som du kan lämna i serveringen.

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer för grupper (minst 10 personer).

Upptäck regionens unika natur med en guide och hör berättelsen om varför det inte finns något vattenfall och Sveriges största naturkatastrof.

Kontakta InfoPoint Kundcenter för priser och bokning av guidade turer

Telefon: 0696-68 20 00
Email: kundcenter@ragunda.se

Hjärtstartare

Under sommaren 2023 får våra besökare i Döda fallet en tryggare miljö tack vare en hjärtstartare som Länsförsäkringar Jämtland har sponsrat.

Länsförsäkringar Jämtlands logotyp

Hitta hit

Ragunda kommun ligger mitt emellan Sundsvall och Östersund, mellan fjäll och hav, utmed den vackra Indalsleden. Ragunda kommun och Ragundadalen, som vi kallar vår destination, befinner sig mitt i Sverige. Döda fallet hittar du ca 13 km från Hammarstrand i riktning mot Sundsvall, längs väg 87.

Med bil tar man sig till Döda fallet via Indalsleden väg 86 från Sundsvall eller Indalsleden väg 87 från Östersund.

Fler vägar som bär till Ragundadalen: Väg 323 från Bräcke, väg 87 från Sollefteå, väg 344 från Strömsund.

Flyg

För flygresenären finns tre flygplatser inom dryga timmens avstånd. Sundsvall, Östersund eller Kramfors - det är bara att välja. Sundsvall Härnösands flygplats Midlanda, Åre / Östersunds Flygplats och Kramfors

Tåg & Buss

För tågresenären finns järnvägsstationer i Sundsvall, Östersund, Bräcke och Långsele, alla inom 10 mils radie från Ragunda kommun och med goda bussförbindelser in till våra tätorter Hammarstrand, Stugun och Bispgården.

Senast uppdaterad 2 juli 2024