Besöket

Döda Fallet är ett naturreservat. I området finns också en servering och Sveriges största vridläktare!

Information med anledning av Covid-19

Vi har en fortsatt pågående coronapandemi. Tack för att du tar ansvar och håller ut! Här hittar du Ragunda kommuns information angående Covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer: På Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats. finns information och rekommendationer. Det finns också aktuell och bekräftad information på krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Karta över naturreservatet och området i Döda Fallet

På Länsstyrelsernas webbplats "Reservatskartan" finns en bra karta över Döda Fallets naturreservat och de vandringsleder och rastplatser som finns i området.

Karta över Döda Fallets naturreservat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avgifter och entré

Naturvårdsverket (Svenska Nature Reserve Board) välkomnar alla besökare till reservaten de förvaltar, vilka är gratis att besöka.

Döda fallets naturreservat erbjuder stora möjligheter för besökare, skolor, grupper, specialiserade intressegrupper för att uppleva vilda djur och lära sig mer om naturskydd, med fina gångstigar och skyltar att läsa på om naturreservatet.

Om du vill stödja vårt område är vi naturligtvis tacksamma för donationer av något belopp som du kan lämna i serveringen.

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer för grupper (minst 10 personer).

Upptäck regionens unika natur med en guide och hör berättelsen om varför det inte finns något vattenfall och Sveriges största naturkatastrof.

Kontakta InfoPoint Kundcenter för priser och bokning av guidade turer

Telefon: 0696-68 20 00
Email: kundcenter@ragunda.se

Hitta hit

Ragunda kommun ligger mitt emellan Sundsvall och Östersund, mellan fjäll och hav, utmed den vackra Indalsleden. Ragunda kommun och Ragundadalen, som vi kallar vår destination, befinner sig mitt i Sverige. Döda Fallet hittar du ca 13 km från Hammarstrand i riktning mot Sundsvall, längs väg 87.

Med bil tar man sig till Döda Fallet via Indalsleden väg 86 från Sundsvall eller Indalsleden väg 87 från Östersund.

Fler vägar som bär till Ragundadalen: Väg 323 från Bräcke, väg 87 från Sollefteå, väg 344 från Strömsund.

Flyg

För flygresenären finns tre flygplatser inom dryga timmens avstånd. Sundsvall, Östersund eller Kramfors - det är bara att välja. Sundsvall Härnösands flygplats Midlanda, Åre / Östersunds Flygplats och Kramfors

Tåg & Buss

För tågresenären finns järnvägsstationer i Sundsvall, Östersund, Bräcke och Långsele, alla inom 10 mils radie från Ragunda kommun och med goda bussförbindelser in till våra tätorter Hammarstrand, Stugun och Bispgården.

Senast uppdaterad 21 juli 2021