Längdskidåkning

I Ragundadalen finns längdspår för alla, från barnfamiljen till elitåkaren. Glid fram i spåren och njut av vår vackra snöklädda natur!

Skidspår i Ragundadalen

skidspar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om skidspår och spårstatus i Ragundadalen.

Längdskidåkning på Kullstaberget

På Kullstaberget hittar du omväxlande och fina spår för hela familjen. Välj själv om du vill åka 4 eller 7 kilometer. Det längre spåret går förbi Kullsta Fäbodar, en gammal fäbodvall där det passar perfekt att stanna för att grilla korv eller njuta av en kopp choklad och en limpsmörgås i raststugan.

Vill du åka skidor på kvällen ligger elljusspåret på 2,5 km några 100 meter bort från Kullstabergets fot.

Läs mer på Kullstabackens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Stuguns längdskidåkningsområde

I Stugun finns också möjlighet till längdskidåkning, välj mellan 2,5 kilometer elljusspår och obelysta spår på 5, 10 och 15 kilometer.

I Stugun hittar du skidklubben Stuguns SK som har träningar, tävlingar och aktiviteter för barn och ungdomar. Läs mer här: Hem (stugunssk.se) Länk till annan webbplats.

Längdskidåkningsspår i Bispgården

OK Forsarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har under vintersäsongen fina längdåkningsspår i Östervåg, strax utanför Bispgården. Det finns ett fint, 5 kilometer långt, elljusspår. Där finns också längre, ej upplysta spår.

Senast uppdaterad 22 december 2023